Anellament d'Ànecs

Des que de l'inici de les activitats regulars d'anellament científic d'ocells a l'Aiguamoll de la Bòbila s'han capturat i anellat un total de 10 Ànecs collverds (Anas platyrhynchos). Tot i que aquesta xifra és encara baixa respecte els nombres habituals de l'espècie a l'Aiguamoll, la feina ha començat a donar els seus fruits.

El passat 05/02/2015 es va localitzar un exemplar mascle amb anella en el grup habitual que resideix a l'Aiguamoll. Mitjançant fotografies es va poder llegir l'anella, que porta el codi H33253.
Aquest individu va ser anellat el 17/10/2014 al mateix lloc.


Foto del 17/10/2014, quan es va anellar
Alhora, durant la primera setmana de febrer es va localitzar un Ànec collverd femella amb una anella metàl·lica al Llac de Navarcles, a uns 6 km en línia recta. L'anella es va conseguir llegir mitjançant fotografies, i portava el codi H37315; que corresponia a un exemplar capturat el 24/04/2014 a l'Aiguamoll.



Des que es van començar els censos regulars d'ocells aquàtics l'any 2006 que sabíem que hi havia fluctuacions poblacionals en el nombre de collverds a l'Aiguamoll al llarg de l'any. Tot i així, no hem tingut una prova definitiva fins que s'han pogut anellar els primers exemplars. Esperem que, a mesura que es puguin anar marcant més individus, anem descobrint més coses interessants!