BON ANY PEL MUSSOL COMÚ

Aquest estiu s'han detectat diverses parelles de mussol comú (Athene noctua) que han criat amb èxit a la plana de Bages. Almenys dues parelles s'han instal·lat a la zona de l'Aiguamoll, i aquest és un dels seus pollets, ja força crescut i aprenent a volar, el dia que va ser capturat per a l'anellament.
La població de mussol comú de la plana del Bages es troba en disminució durant els darrers anys, principalment degut a la pèrdua de llocs per nidificar (barraques de pedra seca, marges de pedra entre els camps, arbres vells, teules mal posades en edificis, etc.). Són uns aliats molt importants per a l'agricultura, ja que s'alimenten principalment de petits rosegadors i insectes.
Actualment des de l'Estació Biològica de l'Aiguamoll de la Bòbila, i en col·laboració amb el grup d'Ornitologia Merops-Bages, es porta un seguiment de l'espècie a la plana del Bages i es realitzen actuacions de conservació com la col·locació de caixes-niu pels mussols. Si coneixeu d'algú interessat en protegir i conservar el mussol comú als seus camps, horts... no dubteu en contactar amb nosaltres!