MIGRACIÓ DE TARDOR!!

Els darrers dies ja s'estan veient ocells migradors a l'Aiguamoll. Durant l'agost i el setembre passen la gran majoria dels migradors transaharians, que són les que hivernen principalment al sud del Sàhara. Són els anomenats migradors de llarga distància, amb algunes espècies molt conegudes com l'oreneta vulgar (Hirundo rustica) o l'abellerol (Merops apiaster) com a exemples. Aquestes espècies tenen generalment un període de cria curt i comencen la migració força aviat.
Algunes d'aquestes espècies fan viatges realment molt llargs! El mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus), per exemple, tot i pesar entre 6 i 10 grams i no fer gaire més de 15 cm de llarg, es reprodueix al centre, nord d'Europa i a bona part de Sibèria, i hiverna estrictament a l'Àfrica subsahariana, havent de volar milers de kilòmetres tots sols cada tardor i cada primavera per anar i tornar de les zones de cria a les zones d'hivernada.
Aquests dies, i fins ben bé primers d'octubre, podreu veure alguns mosquiters de passa fent parada a l'Aiguamoll per menjar, engreixar-se i així poder seguir el seu viatge cap al sud; com els que hi ha a la fotografia.