Mallerenga petita!

El passat cap de setmana es va capturar per anellament una nova espècie a l'estació de l'Aiguamoll de la Bòbila: una mallerenga petita (Periparus ater).
Es tracta d'una espècie d'aparició força irregular a l'Aiguamoll, d'aparició quasi anual, principalment a la tardor (octubre - desembre). Aquest any, de manera excepcional, s'han detectat un mínim de 5 exemplars diferents a l'Aiguamoll les darreres dues setmanes, coincidint amb un augment de les observacions d'aquesta espècie a bona part de Catalunya, incloses moltes zones on tampoc és gaire habitual.
La mallerenga petita és l'espècie número 97 anellada a l'Aiguamoll de la Bòbila!

Aquesta tardor també està sent especialment bona per algunes espècies irruptives com el durbec (Coccothraustes coccothraustes) -que ja ha batut el rècord d'exemplars observats a l'Aiguamoll, i amb més d'un centenar d'individus detectats a la comarca durant el darrer mes- i el lluer (Spinus spinus) espècie escassa a l'Aiguamoll però amb presència diària durant les darreres setmanes. Caldrà veure com avança la tardor i si segueixen arribant exemplars d'aquestes espècies!